Arbetslös och pedagogik?!

tisdag, januari 19, 2010 | 2 Comments

Igår blev jag officiellt arbetslös. Var och skrev in mig på AMS. Har satt igång och knåpat ihop ett CV som jag ska skicka till handledaren så får vi se vad han tycker om det. Ska söka en tjänst i Uppsala som miljöinspektör. Ska även börja med att ringa ansvarig och inte bara skicka in en ansökan. Tror ett telefonsamtal kan ge lite mer i slutändan när folk sållas bort...

Skittråkigt, men jag lär inte få någon akassa förrän i mars, så nu är vi fattiga =(
Kan inte åka och fira Elvira på 1års dagen och se nya huset *bigger =(* Att behöva betala 700 kr för tågbiljett är hutlöst mycket. Sen att tågen alltid är försenade motiverar inte att öppna plånboken.

Pedagogik... humma... nojig Marie kanske inte ska läsa ;)
Idag när jag hämtade C efter lunchen så sa fröken att hon varit ledsen vid 10.40, precis som igår. Hon konstaterade att hon är väldigt trött då. Inte så konstigt, hon brukar sova 2 ggr per dag och alla nya intryck. Hon hade sträckt upp armarna mot alla fröknar och även lagt sig på golvet och varit arg mm och gråtit. Är det så konstigt när man förmodligen är övertrött och bara vill mysa och sova? "Så vi lät henne skrika" sa hon då.... ehm.... okej.... aha... är det PEDAGOGIK? När man VET att barnet är trött och ledsen och inte gör det på pin kiv. Då lyfter man väl upp eller sätter sig i en mysig hörna med en bok så barnets behov tillfredsställs? Och absolut i början, när hon precis börjat på förskolan. Sen hade hon ätit 2 portioner av dagens mat, ris och korvstroganoff. Jaha, hon var jävligt hungrig också. Inte konstigt att hon grät och var arg!!! Fattar de ingenting eller orkar de bara inte?

Idag sätter vi upp oss på byte av förskola...

2 kommentarer:

Marie sa...

USCH!

Konstigt att de erkände att de VISSTE vad hon ville trots att de lät henne skrika? Wtf? Sånt där gör en så jävla arg. Fan, man ska ju vara så jävla trygg i att lämna sitt barn till dessa människor... då får de fan visa att man KAN vara det också.

Du ifrågsatte inte?
Jag förstår att det är svårt, man vill inte komma på som nån nazi som blir arg för allt, de ska ju som sagt ta hand om ens barn liksom. Men samtidigt finns det ingen chans till förbättring om ingen säger nåt... svårt sånt där.

Anna Högrelius sa...

Men för helvete! Vad är det för lärare som jobbar på det dagis egentligen? Sanslöst.

Att lämna sitt barn i andras händer under dagarna betyder att man måste känna fullständig trygghet, och så som de gjorde bättrade ju inte på känslan av att vilja lämna barnet. Fy fan, rätt ut sagt!

About