100e inlägget

måndag, september 29, 2008 | 2 Comments

Jaha, nu är man inne på inlägg 100. Tänker inte fira med ngt speciellt =)

I helgen var det rätt lugnt. Fredag var jag och handlade med mamma. Köpte en limegrön mixer från OBH Nordica. Blir gott med smoothies och sedan är den bra för att göra barnmaten.

I lördags var jag på inflyttningsfest i Väsbyholm. Det var trevligt och jag var inte den enda gravida =) "Hittade" en spelpartner till Guitarrhero, så jag blev sittandes där i 2 h. Ljudet var nog lite högt ett tag, stackars bebis. Måste ju dåna där inne i maggen. Dessvärre har det blivit kraftigare sparkar inifrån, så ibland, precis ovanför naveln så sprätter det till och det kan göra ont!

En fråga- varför presenterar killar sina ex som just ex? Varför säger man inte: "Det här är Denise". Nej, det ska sägas- "Det här är mitt ex Denise". Vad är det för värde att veta det?

Sen gjorde jag bort mig lite, fast inte så farligt. Jag blandade ihop två killar och trodde en var sonen till en målare som vi ofta anlitar på jobbet. Sa ngt i stil med "Jag träffar din farsa nästan varje dag när han målar". Han tittade lite oförstående på mig... Sen kom jag på att det ju inte alls var han utan en annan Torshällakille... Aja.. =) Han hade med sig sin son som kan ha varit 1½ år kanske? Väldigt söt och charmig unge =) Tror första året är rätt "trist" med barn. Sen blir de medvetna och när de väl börjar prata lite tror jag det blir ännu roligare.

Igår kom Jakob och det blev en promenad, ugnspannkaka och sen en del TVspel för honom. Hans försenade födesedagspresent. Jag passade på att börja med min "måla efter nummer"-tavla. Orkade inte riktigt med att se hela Bourne på tv, men den är bra. 2:an likaså men trean är långtråkig.

Idag är det andra träffen med föräldragruppen och Jakob ska med. Förlossningsfilm. Yiha!
Barnmorskan igen.

Allt var normalt. Följer min mag-kurva och glukosen var bra, likaså blodtrycket samt ungens puls. Har gått upp ca 7 kg nu från inskrivningen.

Barnmorskan sa att det var väldigt mkt graviditeter nu (babyboooom), så vid tidsbokningen fick de med preventivmedelsbekymmer vänta tydligen.
Va jobbigt. Nu ska jag börja gå varannan vecka istället. Känns överflödigt...

Hon kommenterade min "hormonrand" på magen. Förr sa man att om randen gick upp till naveln var det en tjej och gick den över så var det en kille. Jag skulle alltså vänta en pojk om det stämmer. Ska ta ett kort i helgen på magen och lägga upp.
Hon trodde att min smärta ovanför naveln kunde bero på att magmusklerna delar på sig litegrann (creepy!)

Ibland kan jag önska att jag fick sammandragningar eller förvärkar nu. Jag vill inte bli helt tagen på sängen när de riktiga värkarna sätter i. Att man får "smaka på" lite innan lixom... Dumt att tänka så? Borde vara glad att slippa smärta kanske ;P

Missade vattengympan i tisdags. Tråkigt, men nästa vecka är jag game igen!

IKEA

torsdag, september 25, 2008 | 3 Comments

Igår var jag och Mama på IKEA. Typiskt att de byggde om Barnens IKEA där jag skulle ha det mesta.

Blidde en del bebissaker
  • stabilitetskudde för matstolen
  • "underlägg" till skötbordet
  • Förvaring till badrummet (har fått så mkt bebiskläder att jag inte får plats med dem, måste utöka förvaringen, så jag byter ut den jag har i badrummet mot en ny)
  • madrass till spjälsängen

Blev några matburkar, chips och dörrmatta (eller klösmatta till Tjockis eg...) även. Var sugen på en tvättkorg i rotting att ha framme, men snålheten satte stop. Blev bara 650 kr. Trodde det skulle bli en tusenlapp, så jag hade kunnat köpt tvättkorgen utan att känna ånger. Nåväl, måste betala TVspel, brors present och en inflyttningspresent.

Just ja- vann en tävling på alltförföräldrar. Startade en tråd i forumet och fick ett par logitech högtalare till Ipod. Tror de kostar ca 1000 kr. J har beställt en Ipod, så jag behåller väl dem, annars hade jag sålt direkt. Kanske ska unna sig en Ipod själv? Hmmm....

Uppsala i sep

söndag, september 21, 2008 | 1 Comments

I helgen var det Uppsala för hela slanten. Tog ledigt i fredags och åkte upp redan på torsdag kväll.
Såg Jakobs nya krypin vilket var väldigt fräscht. Tror nästan de flesta studentbostäder har renoverats snart. Det blidde lite shopping, dock ingen ny jacka vilket jag hoppats på. Jag hitter verkligen ingen som är stor nog om magen och ändå snygg. Jag tror jag kör på "lager på lager"-metoden. Förhoppningsvis kommer kylan hålla sig borta tills dess att jag ploppar.
På lördagen var vi och tittade på lite våld. Svettiga karlar som kramas... haha. Besökte en kompis också och träffade hans katt som har en extra tå på var tass, dock ingen skeppskatt! Så himla gulligt =)

Idag fick jag konstigt ont i magen. Började med att det kändes som en fot som konstant tryckte på i sidan, sen fick jag ont några cm ovanför naveln som kändes mer som små knivar som högg. Mkt otrevligt. Funderade på om ungen lyckats trassla in benet i navelsträngen och ryckte. Var en så annorlunda känsla. Mkt sparkar i höger sida nuförtiden.

Nu är det väl höst. Löven börjar falla och mkt röda buskar.

Har köpt en Bamse sparbössa på Tradera. Hade en sån när jag var liten, så det är lite nostalgi =) Ska ha den till lillskiten och lägga lite pengar då och då. Ska inhandla ett babygym denna månad. Vet att det är lite annat smått också, en babysitter ja. Tur att man jobbar nu innan så man har råd med allt man vill ha...

Imorgon är det första träffen med föräldragruppen. Hoppas det blir givande!

Järnmage

torsdag, september 11, 2008 | 3 Comments

Köpte nya järntabletter igår utan gelatin, så nu ska det bli lättare att få i sig dem. Hoppas tröttheten försvinner snart.

Dags för en uppdaterad mage. Det är snart en vecka sedan jag tog bilden, men skit samma. Ska föreställa 26+5. Har försökt ringa BM 2 ggr denna vecka, men telefonkön är alltid full. Har Föräldragrupp och BM samma tid. BM får flytta på sig till senare. Tycker besöken är lite smått bortkastad tid ändå...




Observera en liten Tjockiskatt som står bakom och gluttar...

Jag fick en liten tjej

måndag, september 08, 2008 | 0 Comments

Inatt drömde jag att jag fick en liten tjej. Först var hennes huvud lite platt, ungefär som när ungar får konformade huvuden så hade hon lite platt men med en massa brunt hår. Sen senare i drömmen blev hon så fin så fin. Gick och bar henne överallt. Vet att både mamma och pappa var med och höll henne. Jakob var inte där dock.

Jag dissade alla som tyckte det gjorde så himla ont också, för JAG hade då varit med om värre smärta och födseln gick jättesnabbt. Konstigt. Det är ju dumt att drömma om läskiga saker...

Torshälla marknad var över på 10 minuter. Lite folk och tråkiga stånd. Köpte flädercider hos IOGT, det var allt. Inga brända mandlar. Tycker inte det är värt 25 kr för en pyttepåse... Inte hade Rolf Berg några fina saker heller. Lite närmare jul ska jag se om de har en snöbeklädd stuga som man stoppar värmeljus i. Jättefin som jag varit sugen på länge!

Såg ngn film med Brittany Murphy igår. Hon är svårplacerad. Ibland tycker jag hon är snygg, ibland ser hon bara allmänt nedknarkad och dum ut!

När jag skulle sova på natten var det som om lillskiten stod upp när jag låg på sidan. Det var tramp i sidan och slag i andra sidan, så hon måste legat på tvären. Ja, nu har man gått hela 27 veckor going on 28 (27+0). Förut var jag så inne på graviditeten och fasade för när ungen skulle ploppa eftersom jag inte kände mig redo. Nu efter drömmen känner jag mig snarare otålig på att hon ska komma ut!

Servern på jobbet är nere, så det finns inte mkt att göra... Hela 2 månader innan man kan börja tänka på att gå ner i tid. Tror jag går hem runt den 15 november. Får se hur jag mår!

Vikt hit och dit

lördag, september 06, 2008 | 1 Comments

Helt plötsligt känns det som om det handlar om vikt hela tiden. Folk som är nojjiga över att gå upp och hur duktiga de är som går ner mm mm mm mm mm. Vet inte om det beror på att jag själv börjar tänka lite xtra i och med graviditeteten. Nu i v 27 (26+5) har jag gått upp 6 kg innan "befruktning". Sitter och läser på gravid-sidor om folk som knappt gått upp ett kg och är i v 30. Hur jävla hälsosamt är det för ungen då? Med tanke på att ungen ska själv väga 1 kg och sedan har du brösten som kanske blivit större, livmoder, fostervatten mm mm. Om man knappt gått upp ett kg vid denna tid så har man förlorat lite av sitt eget fett och därigenom släppt lös miljögifter som funnits i fettvävnaden. Ja, varsegod min lilla älskling, mammas miljögifter är nu dina. Den här jävla hysterin med vikt får mig att blir sur och gör att jag förmodligen njuter lite mindre av denna tid!

Hur smal vill ens respektive att man ska bli? Är det mysigt att kramas med revben? Min egen respektive är också nojjig över vikten. Han är nog den löjligaste karln jag vet när det gäller sånnt. Inte ett dugg roligt att se muskler försvinna och ansiktet börjar bli insjunket.
Äcklig onaturlig modellkropp kan andra få ha... Jag är inte avis på min syster som har 27 i midjan som sitter löst. Hellre Tyra Banks än Twiggy! Varför kräver man viktnedgång av sig själv när man inte vill se sin respektive gå ner?

Usch, varför lägger jag energi och fokus på att skriva om detta? Ska äta upp min kaka nu

Osams

fredag, september 05, 2008 | 0 Comments

Idag är vi osams. Inte jag och Jakob, utan den lilla inneoende parasiten i magen. Det som jag nu tror är en hon, trycker på mina lungor så jag blir illamående och yr. När jag pressar ner magen lite så kickar hon hårt tillbaka. Satunge... Hon kommer bara bli större och starkare... hualigen!

Mina andra lilla ögonsten där hemma, hon bajsar och kissar på golvet ist för på lådan. Ska hitta ngt att ställa för ingången till vrummet så hon inte kan gå dit in medan jag är på jobbet. Till sovrummet har jag redan en grind, men det behövs ngt bredare till vrummet.

Körde Guitarrhero igår kväll och jag har nu 5 stjärnor på alla låtar förutom någon som jag tycker är urusel, med Slipknot tror jag. Ingen melodiöst, bara skriik och skrän. Har två låtar med 100%. Självklart är det på Easy ;)

Igår var vi och fikade hemma hos en kollega. Det var mkt barn i samma rum. 6 som var utanför livmodern och 4 som fortf ligger däri. Stackars Tinas dotter, hon har kolik och det gör så ont i en att höra henne skrika. Man lider verkligen med henne. T o m med jag som vanligtvis rynkar på näsan åt barnskrik fick nästan tårar i ögonen av medlidsamhet!

Imorgon är det Hälleforsnäs och Lager 147, 157? Blir mamma, 2 bröder och jag. Riktig familjetripp. Det är Torshälla marknad hela helgen också. Blir nog ingen loppis för mig och syster. Ingen har ngn ork...

About