Inställd operation

tisdag, september 08, 2009 | 2 Comments

Fy fan vilken skitdag!

Lillebror skulle opereras i morse. Läkaren ringer och säger att de missat en grej och kan inte längre operera honom. Tydligen hade en neuroläkare tittat på hans bilder och konstaterat att det är en deformation vid lillhjärnan som gör att operationen skulle bli oerhört riskfylld och med stor sannolikhet orsaka förlamning. Det handlade lite om tur alltså, att lillebror inte opererades idag och fick behålla känseln i kroppen. Vilka jävla klåpare. Läkaren som hade tittat på bilderna för länge sedan hade sagt att allt såg normalt ut och att en operation var fullt möjlig.
Nu fick de alltså väcka honom ur narkosen och berätta att det inte gick att göra ngt. Vilken jävla besvikelse för honom...

Om de ska operera hjärnan först och sedan ta ryggen är väl oklart och bör utredas. Mamma visste inte om det skulle bli en internutredning gällande läkarens katastrofala miss heller...

Lillebror får alltså vänta på att livet ska gå vidare. Men han är ju "bara" 21 snart, så han kan väl vänta lite till... fi fan.... Lider så fruktansvärt med honom. Ibland önskade jag att jag hade lite mindre empati. För ofta känns det som om jag sätter andra i rummet före mig själv, alltså nära och kära.

Blä blä blä, kan något roligt hända snart?

2 kommentarer:

Marie sa...

Får man fråga vad det är han ska opereras för? =/

pethra sa...

Vilket skit det med operationen.. undrar som marie vad det är för operation?

Ja, alltså, det är alltid knepigt att svara på vad man kan jobba med efter min utbildning. Men vi läser hursomhelst om hur man främjar hälsa och förebygger ohälsa på samhällsnivå. Så många av jobben finns inom kommun/landsting. Men även andra typer av organisationer, företagshälsovård, större företag som vill arbeta med personalhälsa, humanitärt arbete (röda korset etc). Nu ska vi ha praktik i höst, och jag kommer att vara på Demokratienheten här i kommunen, där man arbetar med utsatta stadsdelar. Man jobbar då med att försöka öka valdeltagande, gemenskap, delaktighet. Att skapa mötesplatser för alla sorters människor, och visa på att alla är viktiga. Typ. Så sådant är också mycket intressant tycker jag. Många av jobben är i projektform. Eller ja, de allra flesta jobben är väl i projektform. ;)

Just nu läser vi om utvärdering, det är också något vi kan arbeta med sen. Alltså utvärdera redan genomförda eller pågående projekt, och se hur resultaten och genomföringsprocessen ser ut så man kan applicera programmen på andra ställen/kommuner sen osv.

Det är mycket roligt, iaf. :)

About